Om Rapp

Rapp Fastigheter AB är en hyresvärd för hela livet med Skövdes utveckling som drivkraft sedan 1961. Företaget hyr ut kontor, affärslokaler, bilhall, industrihall och lägenheter med en sammanlagd yta av ca. 123 000 m². Den tekniska förvaltningen bedrivs i egen regi, med åtta heltidsanställda fastighetsskötare och modern maskinpark. Rapp Fastigheter har belönats med Aktiv Bo’s utmärkelser för god service och hög standard i fastigheterna. Tilltalande och välvårdade utomhusmiljöer är också en prioriterad del av verksamheten. Rapp Fastigheter AB är medlemmar i Fastighetsägarna. Företaget är en modern fastighetsförvaltning där miljömedvetenhet, god etik och framtidstro genomsyrar företagsandan.

Läs allt om Rapp Fastigheter i vår interaktiva broschyr!

KORT HISTORIK

1945: Företagets grundare Anders Rapp förvärvar sin första fastighet på Vasagatan 22 i Skövde. Efter ett par år säljer han fastigheten och tjänar då lite pengar som används till ytterligare fastighetsaffärer under de kommande åren.

1949: Anders Rapp bygger sitt första hus med sex lägenheter på Ännagatan 18. Sonen Christer Rapp, sju år, tar första spadtaget. Ansvarig för byggnationen är Byggmästare Blom från Frösved, som Anders sedan tidigare har goda samarbeten med. Fastigheten blir Bloms sista byggprojekt.

1951: Butiken Joelsons i Tibro förvärvas och Anders med familj flyttar till orten.

ca 1955: Ljungkvists Järnaffär i Tibro brinner och Anders tar därefter över fastigheten och ansvarar för dess renovering. Handelsbanken blir ny hyresgäst med stor betydelse för Tibro.

ca 1960: Familjen Rapp flyttar tillbaks till Skövde då Anders köper modebutiken CF Assbeck & Co på Storgatan. Butiken ägs och drivs fortfarande av familjen Rapp, idag med namnet Assbecks Fashion house. Efterföljande år gör Anders fler lokala fastighetsaffärer.

1966: Varuhuset Commerce invigs i Skövde den 14:e oktober. Anders såg tidigt tendenser till hur enskilda handlare runt om i västvärden slog sig samman i gemensamma varuhus, och skapade Commerce i samma anda. Varuhuset är unikt i Sverige för sin tid och är fortfarande det största byggprojektet med anknytning till familjen Rapp 50 år senare. Varuhuset har fortfarande en kärnfunktion i Skövdes centrumhandel.

1970-tal: Fler fastighetsaffärer genomförs både privat och i olika konstellationer med exempelvis Anders söner Håkan och Christer och lokala kollegan och vännen Arne Lorentzon.

1977: Commerce säljs till popgruppen ABBA. Vinsten återinvesteras i fler fastighetsprojekt. Anders och hans söner beslutar att fortsätta arbeta tillsammans.

1980-tal: Rapp Fastighetsförvaltning AB grundas med syfte att sköta förvaltning, bokföring och administration för familjen Rapps olika fastigheter. Vid tiden äger familjen hus på ett tiotal orter från Helsingborg i söder till Gävle i Norr. För att förenkla ekonomi- och administrationsarbetet säljs fastigheterna gradvis in till Rapp Fastighetsförvaltning för att skapa ett enhetligt, strukturerat fastighetsbolag.

ca 1990: Rapp Fastighetsförvaltning tar det strategiska beslutet att centrera sitt bestånd till Skövde, med undantag för fyra fastigheter i Göteborg som behålls i portföljen.

1990-tal: Ett antal strategiskt belägna fastigheter förvärvas i Skövde centrum i direkt anslutning till tidigareägda hus. Före detta bankpalatset Fjolner 5 på Hertig Johans gata iordningställs för hyresgästen Västra Götalandsregionen.

1995: Christer Rapp tillträder som andra generationens verkställande direktör.

2000-tal: Större vikt än tidigare läggs på förädling och standardhöjande åtgärder. Den tekniska förvaltningen utvecklas. Budget avsätts till konstnärliga utsmyckningar. Kontot för sponsring av lokal idrott och kultur utökas.

2001: Om- och tillbyggnationen av fastigheten Gylfe 5 är ett av flera profilstarka projekt i stadskärnan under det tidiga 2000-talet. Gylfe inhyser Biostaden sagas fem salonger som invigs med besök av celebra filmstjärnor.

2008: Företaget byter namn till sitt, sedan många år väl inarbetade och mer marknadsmässiga varumärkesnamn Rapp Fastigheter AB.

2011: Den sista fastigheten i Göteborg avyttras vilket innebär att beståndet, med undantag för ett hus i Lidköping som säljs några år senare, är helt centrerat till Skövdes centrala delar.

2014: Om- och tillbyggnationen av fastigheten Hermod är Rapp Fastigheters näst största projekt genom tiderna. Projektet genomförs i tre etapper och står slutligen helt klart, som ett nytt landmärke på Trädgårdsgatan, vid Skövde Resecentrum, intill Scandic Hotel Billingen och Skövde Kulturhus.

2016: Adam Rapp tillträder som tredje generationens verkställande direktör. Företaget vinner Aktiv Bo’s Kundkristallen för bästa Produktindex.

2018: Under året hyr företaget ut 10.500 kvadratmeter lokalytor, mer än något annat år i företagets historia.

2020: Året präglas av coronapandemin med smittskyddsåtgärder och hyresrabatter.

2021: Rapp Fastigheter köper in en bilhall och påbörjar arbetet med att anlägga en industrihall i Ryd, två helt nya fastighetstyper i portföljen.

För företagsinformation, bokslut, adresser och annat – vänligen besök vår sida på PROFF:
https://www.proff.se/foretag/rapp-fastigheter-ab/sk%C3%B6vde/fastighetsbolag-lokaler/2JYQHEKI5YDUJ/